Covid-19 smitte i Verden og Thailand og litt annet

CCSA assisterende Talsperson Dr. Pannapha Yongtrakul

Add Your Heading Text Here

I verden var det pr. 28/02/2021 registrert 114,989,641 personer smittet med covid-19, 90,713,450 personer var friskmeldt, 2,549,893 personer er døde, pr 28-02-21 21,726,298 personer er fortsatt syke, derav er 90,183 personer kritisk syke.
Kilde.

Det er totalt registert 26031 personer smittet av Covid 19 i Thailand, 25324 er registrert friske, 83 er døde, 624 er i isolasjon eller i behandling på sykehus.
Kilde

Som en sammelikning så har Norge 131 smittede blant 10000 personer mens Thailand har 4 smittede pr 10000 personer pr. 28-02-21.

Fra 20-12-20 til 28-02-21 er det registrert 21044 nye smittede.
Smitten er kommet med illegale innvandere hovedsakelig fra Myanmar, smitten har også spredt seg fra illegale kasinoer som har blitt besøkt av illegale invandrere.
Det har vært delvis lockdown, fra 05-jan-21 til 01-feb-21, i de hardest rammede provinsene i Thailand.
De fleste smittede finns i provinsen Samut Sakhon og mange av de smittede er fra Myanmar.
Thailand har nå lettet på restriksjonene i provinsene med lockdown, bl.a provinsen Chonburi hvor Pattaya ligger og vi bor, alle reisrestriksjoner er fjernet og turistnæringen håper på en økning av lokal turisme.
Fra 1. mars ble det nye lettelser i Coronavirus-retriksjonene, Chonburi, provinsen hvor Pattaya ligger er bl.a. åpningstider for serveringsteder øket med 1 time, må stenge kl. 24.
Alle shoppingcentre kan ha normale åpningstider.
En må også registrere seg når man går inn på og ut av shoppingcentret / butikken, temperaturen sjekkes også.
De fleste steder er det nå innstallert automatiske temperaturmålere som gir beskjed om du er klarert eller ikke.
Ansiktsmasker/ munnbind er påbudt overalt utenfor hjemmet.

Thailandske myndigheter har laget et program for fremme lokal turisme det heter “We Tour Together” hvor de reisende betaler 60% av kostnadene ved en flyreise, et hotellopphold og liknende, myndighetene betaler resten,  for nærmere beskrivelse se denne linken.

Thailand skal begynne å vaksinere befolkningen i begynnelsen av mars og de håper at befolkningen er ferdig vaksinert før årets slutt.

Så vidt jeg vet er det mulig å søke om alle typer visum til Thailand.

For å passere immigration i Thailand må man ha “Certificate of entry” fra nærmeste Thai Ambassade.

Slik jeg forstår det så kan man ha smitte i kroppen og være smittefarlig selv om man er vaksinert.
Derfor tror jeg ikke at det vil bli slutt på karantene før Thailand har vaksinert så mange at det er oppnådd det de kaller flokkimmunitet, iflg wikipedia så oppnåes flokkimmunitet når 85% – 95% av befolkningen er vaksinert.

Idet siste har jeg lest i avisene at fastboende utlendinger, Expats, vil bli inkludert i Thailands Covid-19 vaksineprogram, men jeg regner med at vi må betale for vaksinen.
Det er også  gitt tillatelse tillatelse til private sykehus til å importere vaksine som er godkjent av Thailandske myndigheter.

Ellers så ser man jo at fattigdommen i Thailand øker, det selges nå UHT drikke i stort sett alle lyskryss.
Det er blitt mange nye søppelsamlere, følge aviser så er de fleste barjentene reist hjem, det er flere gravemaskiner en barjenter og kunder i walking street.

Fredag 26 februar var det en buddistisk helligdag, Makha Bucha, og det var jo langhelg.
På lørdag når jeg kjørte Johanna ut for å treffe en venninne på Terminal 21 så opplevde vi stor trafikk, jeg vil si at det er lenge siden jeg har opplev så stor trafikk i Pattaya.

Johanna, vår datter går nå siste året på Maryvit Education senter, Hun har ca 1 mnd igjen, skolen slutter 2 april.
Fra neste skoleår som begynner i mai skal hun begynne på Aksorn Technical College, hun ønsker å studere logistikk.

Leave a Reply